divendres, 25 de desembre del 2009

WebQuest

http://www.castellnoudigital.com/ca/section/intro/webquest/anemviatge.jsp




Les webquest són activitats guiades que promouen la investigació del usuari. La informació de les WebQuest sol ser majorment extreta d'Internet.
He escollit la webquest “anem de viatge”. Aquesta pàgina pertany a l’assignatura  orientació i tutoria . Està estructurada en 5 eixos que són els següents:

  1. Introducció
La webquest s’explica mitjançant un ratolí. Aquest ens demana ajuda per viatjar amb transport públic per la ciutat, sempre i quant siguem nosaltres qui escollim aquests transports.

     2. Tasca


Dins d’aquest apartat podem veure una sèrie d’icones. En cada una d’elles, t’explica els passos que has de seguir per tal de dur la tasca correctament. Primerament, veiem que la primera icona fa referència a una cerca d’informació sobre els llocs que hem de viatjar. La segona icona, et diu que has de buscar informació sobre els mitjans de transport. La tercera, indica que hem de mostrar el recorregut d’aquest viatge i per acabar, la última icona ens demana que quantifiquem el cost del viatge






     3. Procés


Per començar aquest procés, primerament s’han de distribuir els grups de classe i igual amb els itineraris que es proposen.
Aquí també hi trobem icones, però en aquest cas, se’ns informa més detalladament.
En aquest apartat, s’esmenten els possibles recorreguts que podem fer i ens aclara que sempre el punt d'inici serà l’ escola en la qual pertanyem. A més a més, se’ns dona la possibilitat d’escollir un transport públic per desplaçar-nos per Barcelona.
Un altre punt important és l’explicació que ens fa sobre l’ús de mapes, ja que és un punt a tenir en compte. També s’ esmenta diversos programes que treballen en aquest programari, per tal de que els nens i nenes puguin saber adequadament quin és el recorregut exacte des de la seu lloc de residència fins al lloc on volen anar.
I finalment ens diu que nosaltres (els usuaris), hem de calcular el cost del viatge amb l’ajuda d’una taula on s’expressa les diferents destinacions i el cost de cada un dels mitjans de transport. 







       4. Avaluació

    Tal com diu el títol, l’avaluació és la valoració del mestre on, en aquest cas, hi ha dos quadres correponent a cadascun dels apartats duts a terme en la WebQuest. A més a més, hi ha apartats valorables del treball pel grup. 


           5. Conclusions
      Les conclusions és el punt i final del treball realitzat en què els alumnes han de deixar constància de la seva opinió del treball. En les conclusions sempre ha d’haver-hi, l’autoavaluació del treball personal, l’aportació del tema dut a terme, i les idees claus del que s’ha treballat.



      Valoració


      He escollit aquesta WebQuest perquè a primera vista, m’ha cridat l’atenció i per tant, l’he trobat interessant tant per el desenvolupament específic i detallat que mostra, tant per el disseny  com la informació que aporta, ja que d’una manera o altre, es treballa la geografia i a més a més les matemàtiques (quan han de calcular el cost del trajecte fins al seu destí). En aquest cas, treballen els edificis o centres d’arreu de Barcelona com la Sagrada Família, el Museu Dalí, la Pedrera, etc.
      Un altre punt a comentar és l’autonomia dels alumnes. En aquest sentit, són ells mateixos els que han de fer els grups, els que s’han d’organitzar correctament i els que s’han de preocupar del treball. En aquest cas, el mestre no fa un control continu del treball i no va darrere dels alumnes per tal de que treballin, sinó que només avalua el resultat final i si s’ha dut a terme correctament.

      I fins aquí la meva WebQuest que he escollit i he analitzat.


      Cap comentari:

      Publica un comentari a l'entrada