dilluns, 28 de desembre del 2009

Visita a un centre educatiu




L’escola que vaig visitar el dijous de la setmana extraordinària era l’escola Virolai.
És una escola concertada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Virolai és una Escola amb més de 45 anys d’experiència que evoluciona per garantir l’educació del futur dels seus alumnes. L’element clau per a ells és la superació personal, molt més que la capacitat. Mijtançant l’esforç es poden millorar les aptituds, perfeccionar el caràcter i assoliar l’equilibri en el temperament. El seu model educatiu garanteix l’exigència diferencial dels seus alumnes, és a dir, els ajuden a conèixer les seves aptituds i els seus interessos i els estimulen a créixer, basant-se en el desenvolupament de la seva autoestima i de la seva capacitat de superació personal. Virolai és una escola que cerca la millora constant i té com a objectiu la qualitat en tots els seus àmbits, perquè estan compromesos a oferir el millor als alumnes, a les famílies i als educadors. Han formulat la seva visió que es concreta en la frase: Junyts per Ajudar a Créixer; que defineix clarament els objectius de la seva Visió:

  • Com a col·laboradors de les famílies, aconseguir l’excel·lència en el procés d’ajudar l’alumne a educar-se


  • La consideració a la peronsa i l’afecte en les relacions interpersonals són exigències fundacionals a Virolai.



Respecte a l’estructura actual de Virolai, es poden cursar tots els estudis des de l’Educació Infantil fins als Batxillerats.


Educació Infantil
Situada en uns espais propis, és l’etapa on s’inicien els fonaments bàsics de l’educació dels nens i nenes. Aprofitant els seus interessos naturals, els estimulen amb uns aprenentatges globalitzadors i mitjançant unes metodologies actualitzades, amb l’objectiu de facilitar-los un creixement integral.


Educació primària
En aquesta etapa es consoliden els hàbits, coneixements, i destreses fonamentals. Més que mai, l’Escola esdevé un àmbit de convivència i de cultura. Els alumnes se senten sempre entusiasmats amb unes propostes educatives i docents que satisfan els seus interessos i necessitats.


Educació secundària.
A ESO s’aprofiten tots els recursos educatius per tal de fer significatiu l’aprenentatge i assegurar la motivació de l’alumne. Treballen d’acord amb els seus objectius per aconseguir un rendiment satisfactori d’acord amb les seves capacitats. Són elements fonamentals d’aquesta etapa l’atenció individualitzada, l’orientació personal i la proposta curricular variable.


Batxillerats
Es cursen els batxillerats d’Humanitat i Ciències Socials, Tecnologia i Ciències de la Naturalesa i de la Salut. Els batxillerats són l’opció acadèmica triada per la majoria dels alumnes i, per tant, asseguren una atenció individualitzada a nivell acadèmic, a nivell de formació personal i, especialment en aquesta etapa, s’insisteix en l’orientació professional.


Un altre punt a destacar és la localització, les instal·lacions i els serveix que Virolai ofereix.
La situació actual de Virolai els hi permet disposar d’espais diferenciats, ben comunicats entre ells, d’acord amb les edats dels alumnes.
Els alumnes d’Infantil es troben situats en espais acollidors (que no han de compartir amb els més grans) que els proporcionen tot allò que poden necessitar: espais fets a mida perquè puguin desenvolupar les seves activitats d’acord amb la seva edat, diferents patis només per a ells amb material de joc, aula de música espcial per als més petits, aula de psicomotricitat, aules dormitori. En definitiva, un espai que garanteix el caliu perquè els nens estiguin com a casa.


A partir de Primària la situació de Virolai, ben a prop del Parc Güell. Aquí és on jo vaig estar.
Els permet disposar d’un entorn únic amb unes instal·lacions toalment preparades per desenvolupar amb la màxima qualitat les diferents àrees de coneixement, com ara laboratoris completament equipats, aules de tecnologia, música, dibuix tèncic, plàstica, expressió dinàmica, biblioteques, aules d’ordinadors i l’hort. També disposen d’espais on compartir el temps d’esbarjo amb els seus companys. A més a més, les completes instal·lacions esportives permeten la pràctica de l’esport que és tan important en l’educació integral dels nois i noies.
Disposen d’un menjadors amb cuina pròpia que ofereix una dieta equilibrada i que atén els alumnes amb necessitats alimentàries especials.
Tots els centres estan comunicats am bun serveix de transport de l’Escola.
L’Escola ofereix una oferta extracurricular àmplia, variada i de qualitat, dirigida i coordinada pel professorat del Centre. Els esports, els idiomes, els escacs, la música, la informàtica, la pintura i el teatre configuren aquesta oferta.
A partir de Secundària l’Escola organitza intercanvis i estades a l’estranger i partiipa en els programes europeus Orator i Comenius.
També s’organitzen diferents activitats d’estiu: casals, colònies d’anglès i de teatre, i cursos de repàs adreçats a les diferents edats dels alumnes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada