dilluns, 28 de desembre del 2009

Com parlar bé en públic

El llibre de Com parlar bé en públic de Joana Rubio i Francesc Puigpelat és un llibre molt útil perquè t'explica diverses tècniques per tal de portar a terme una bona exposició davant d'un públic.
A simple vista, sembla un llibre avorrit i pesat, però a mesura que anava llegint em va semblar un llibre interessant pel seu contingut, ben organitzat, clar i entendor. Personalment, quan llegeixo un llibre, vaig fent pauses per tal de resumir el que ja està llegit, per després recordar tot el llibre detelladament. Així és com ho vaig fer, però de manera diferent: vaig fer un resum del que creia més important per a mi per posar-ho en pràctica alhora de fer una exposició (quasi tot eren idees claus referent a l'apartat de l'expressió oral)
A continuació poso les idees claus del que vaig resumir:
-Controlar els nervis, parlar amb naturalitat, portar un guió i fer constantment una retroalimentació amb la mirada.
-Cal tenir en present les idees a explicar, i no memoritzar paraula per paraula del que es dirà.
-Cal tenir en compte, el volum de la veu, l’entonació, la respiració i els silencis. Aquests quatre elements que intervenen en el procés, si es porten a terme fa que es parli en públic correctament.
-Un dels principals errors del orador és la monotonia en el to, ja que fa que el públic s'avorreixi i no es presti atenció.
-Cal construïr frases curtes.
-Hem de formular una pregunta al públic.
-El llenguatge corporal és essencial en la comunicació oral. L’orador comunica amb tot el cos: amb la mirada, amb el moviments de les mans, amb la postura, amb la distància interpersonal, amb l’aparença i la manera de vestir.
-El somriure desperta simpatica i confiança al públic.
-S'ha de tenir una postura adequada davant del públic però sempre i quan, còmode per a nosaltres
-Quan una persona no mira als ulls de l’interlocutor, no inspira confiança
-Els mitjans audiovisuals són un suport i només un suport
-El PowerPoint ha de ser llegit amb un cop d’ull i no li ha de prendre protagonisme a l’orador.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada