divendres, 25 de desembre del 2009

Projecte telemàtic








Un projecte telemàtic és un mètode de treballar integrant les noves tecnologies - que fomenta la col·laboració-que s'ha de fer a través de l'ordinador i més concretament de la xarxa. Els projectes estan connectats en xarxa el que permet poder compartir coneixements amb altres grups. Per tant, són una manera innovadora de treballar el currículum en què els rols de l’alumnat i del professorat són diferents dels que habitualment es desenvolupen a l’escola.


El projecte telemàtic que he escollit és el de “el retorn a Espanya amb les matemàtiques”. Aquest projecte fa una volta per les diferents províncies d’Espanya, però passa que, cal completar la volta. Per això, es necessita resoldre una sèrie d’exercics matemàtics que se’ns planteja a cada ciutat. 
Cal dir que per iniciar el projecte cal enviar una imatge del grup que treballi aquest projecte i a partir d’aquí es pot accedir a través d’una clau d’accés que estableix el servidor.


En aquest projecte trobem l’explicació del projecte que ens dona informació sobre el treball que s’ha de dur a terme, les preguntes freqüents que els mestres es solen plantejar. També hi ha l’apartat dels comentaris que deixen els mestres per tal de que els alumnes vegin les suggerències de determinades activitats a realitzar una vegada acabat aquest projecte telemàtic. En aquest cas hi ha un àlbum de fotos; són imatges de les classes dels participants.  A més a més, hi trobem una classificació en la qual forma part de la qualificació numèrica de cada problema respost per les escoles-participants. I per últim hi ha un espai per a professors. En aquest espai no pot entrar qualsevol, ja que està restringit als mestres que duen a terme els Projectes.




Valoració


Crec que aquest projecte telemàtic té uns bons continguts I una bona organització. El funcionament d'aquest, que és molt diferent a qualsevol altre, perquè treballen amb un programa tancat al qual només es 'pot accedir amb clau , i això fa que sigui especial i també potser més motivador per als participants. Pel que fa a contingut, les matemàtiques són per a molts dels alumnes un punt clau en la seva etapa acadèmica, i per això, és un projecte d’una forma de superació o un element de suport en el seu aprenentatge. A més a més també es dona una facilitat d’eines tan per alumnes com a professors. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada