dimecres, 26 d’octubre del 2011

Les PDI

Les pissarres digitals interactuen  amb l'ordinador, i mitjançant el projector es poden projectar imatges, texts entre d'altres. Aquestes, poden ser manipulades mitjançant un llapis electrònic o amb els propis dits. 



Amb el suport de la pissarra digital, els docents poden dinamitzar audiovisualment les seves explicacions projectant pàgines web i altres materials digitals o en suport paper (si disposen d'un escàner). Aquests materials (imatges, simulacions, vídeos, notícies, exercicis...) els poden haver elaborat els mateixos professors, poden procedir de plataformes o biblioteques específiques de continguts multimèdia educatius, o poden haver estat seleccionats d'Internet. Per tant, gràcies a aquesta eina tant innovadora, es pot fomentar l'aprenentatge significatiu, permet escriure i dibuixar des de l'ordinador, es pot utilitzar com a una pissarra tradicional, és interactiva, es pot corregir conjuntament un exercici, promou una major impliciació i participació de l'alumnat, incrementa l'atenció i la motivació dels alumnes, etc...




La PDI  està resultant una eina molt útil en la tasca diària a l'aula. No hi ha dubte que és un avantatge respecte als recursos que hem fet servir fins ara, el seu ús és molt senzill i intuïtiu, l'èxit està gairebé assegurat. En aquest espai podeu trobar informacions i recursos útils per a la PDI.


http://www.xtec.cat/recursos/tec_inf/pissarres_digitals.htm

La imatge que he adjuntat, l'he fet jo mateixa a la meva escolta de practiques,  Escola Mare de Déu de Montserrat, concretament a l'aula de cinquè.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada